[REVIEW] Naive Facial Cleansing Foam in Green Tea

posted in: Uncategorized | 16

Sooo, here we goo again…

Masih membahas produk dari Kracie yang aku dapatkan dari Kawaii Beauty Japan, tapi kali ini aku akan share review aku tentang Naive Facial Foam – Green Tea. Ada yang suka sama teh hijau???//
Still talking about Kracie products that I got from Kawaii Beauty Japan, but this time, I will share you about my thought on Naive Facial Foam – Green Tea. Any of you like green tea??

Naive Facial Cleansing Foam in Green Tea from Kracie
Naive Facial Cleansing Foam in Green Tea from Kracie

Aku suka banget sama teh hijau. Segala apa juga kalau berhubungan dengan teh hijau itu aku suka banget.. Dari lulur, masker wajah, sabun mandi, body lotion, shampoo, sampai obat nyamuk juga nyari yang wangi teh hijau. Hahahaha.//
I love love love green tea. Everything about it! From body scrub, face mask, body soap, body lotion shampoo, aaaannnddd… pest and bug repellent spray. Hehe.

Naive Facial Cleansing Foam - Green Tea
Naive Facial Cleansing Foam – Green Tea
Naive Facial Cleansing Foam - Green Tea (back side)
Naive Facial Cleansing Foam – Green Tea (back side)

PRODUCT BRIEF

Product: Naive Facial Cleansing Foam – Green Tea (For Oily Skin)
Product Claim: Mampu membersihkan kotoran dan sel kulit mati pada wajah dengan ekstrak daun teh hijau berfungsi mengontrol kelebihan minyak dan mengecilkan pori-pori, plus Natural Amino untuk menjaga kelembaban wajah secara alami dan merawat kulit dari kekeringan. // Clean the dirt and dead skin cell on the face with green tea leaf extract funtions to control excess sebum and refining the pores, plus Natural Amino helps to lock the skin’s moisture and takes care from dryness.

Ingredients: Water, Myristic Acid, Glycerin, Potassium Hydroxide, Stearic Acid, Glyceryl Stearate SE, PEG-32, PEG-6, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cocamide Methyl MEA, Ricinus Comunis (Castor) Seed Oil, Sodium Phosphate, Fragrance, Tetrasodium EDTA, Kaolin, Butylene Glycol, Glycosyl Trehalose, Hydrogenated Starch, Hydrolysate, Acetyl Glucosamine, Camellia Sinensis Extract.

Origin Country: Japan (Imported and Distributed by PT. Hoyu Indonesia)

Content: 110gr

Price: sekitar Rp70,000 (around US$6)

MY REVIEW

Kemasan//Packaging: Tube standar dengan isi 110gr, agak lebih banyak dari volume facial foam kebanyakan yang hanya sampai 100gr saja, dengan tutup fliptop dan warna hijau yang mendominasi.// Standard tube bottle with volume of 110gr. Fliptop cap and green color domination.

Naive Facial Cleansing Foam texture
Naive Facial Cleansing Foam texture

Tekstur//Texture: Krim pekat berwarna putih dengan busa yang melimpah. Aku hanya perlu sekitar 2cm untuk membersihkan wajah dan leher untuk sekali penggunaan. Karena aku lebih senang membersihkan muka dengan menggunakan sikat wajah, jadi busa dari si Naive Facial Cleansing Foam ini semakin berlimpah pula. So far enak banget kok, ga bikin wajah ketarik sesudahnya.// Thick white cream with abundant foam, I only need for about 2cm to clean the whole face and neck or each use. Because I like to clean my face with facial brush, so the foam that come out of this product is more than the way you use your own fingers on applying and massaging this one.

Naive Facial Cleansing Foam
Naive Facial Cleansing Foam

Wangi//Scent: Untuk wanginya tentu saja lah wangi teh hijau, karena ini kan varian teh hijau. Hehehe. Yang jelas aku suka wanginya, seger banget. Ga berlebih tapinya sih meskipun emang beda ya wangi teh hijau asli (yang wangi daun-daunan gitu) dengan yang sintetis gini.// The scent is ofcourse green tea scent. LOL. I like it. It’s so refreshing yet it’s obviously in the different way of the “refreshing scent” term of smelling the green tea leaf itself.

Keseluruhan//Final Verdict: Secara keseluruhan aku suka dengan facial cleansing foam ini. Aku memang penggemar teh hijau sih, tapi selain itu, facial cleansing foam ini lembut di kulit, ga bikin kering ataupun bikin wajah ketarik sesudah pemakaian. Aku juga sempat baca beberapa review bahwa penggunananya mengalami penumpukan komedo setelah menggunakan produk ini tapi aku pribadi sih tidak atau belum menemukannya sekarang. Tapi bisa saja terjadi karena reaksi setiap orang berbeda terhadap sebuah produk. // Overall I like this facial cleansing foam. I am absolutely a green tea lover, but beside that, this facial cleansing foam is so sooooffttt on my skin. Leaving my skin smooth and fresh. In other side, I also have read about some experiments of some people who tried this and they feel it’s facial cleansing foam is comedogenic to their skin. But not for me (or not yet, I’m not really sure). But if anything changes during my continous use, I’ll update soon.

Pros:
– IT’S GREEN TEA!! OF COURSE!! Hahahaha…
– Soft texture of foam
– Clean the face from excess sebum without making it dry
– Soothing scents
Cons:
– I don’t think there’s any

Me and Naive Facial Cleansing Foan - Green Tea
Me and Naive Facial Cleansing Foan – Green Tea

So any of you have tried this??

16 Responses

  1. MollyMia

    first look i thought it was nivea then i realised it’s naive. haha! and it’s by kracie! the amount of foam you whip up looks promising!
    giglove

  2. Maria Clara Novita K

    aku dapet juga nih dan udah bikin reviewnya..
    bagus ya cleansing foamnya, muka jadi alus dan seger..
    suka <3 :3

  3. Rebecca Wong

    I’ve heard of Kracie but didn’t know they have skincare too. The green tea cleansing foam looks quite good.

  4. Tiny Tang

    I’ve also never heard of this brand, but really like how it has green tea in it! x

  5. Chaicy

    Great review!! But then I haven’t heard of this brand at all!! Also is this product paraben and SLS free!! ‘coz I wouldn’t consider buying it if so!!

    GIG Love

  6. nicol

    this definitely will suit my skin type. will have to get me hands on it next time I’m in asia

  7. Khushboo

    That is a lovely product dear. I love products with green tea in it. They suit my skin better. 🙂

  8. Andrea Christine

    I haven’t ever tried it but it sounds like a very cool product. Thanks for sharing.

  9. Caity @ Moi Contre La Vie

    I love products with green tea, thanks for sharing this one, I’ll need to track it down! <3 GIGLove

Leave a Reply