[REVIEW] * CHERRYBELLE COW STYLE Facial Foam

posted in: Uncategorized | 0
Cherrybelle Cosmetics by Cowstyle
Cherrybelle Cosmetics by Cowstyle

Haiii, balik lagi ke sini, masih membahas Cherrybelle Cosmetics dari Cow Style yang aku dapatkan dari Kawaii Beauty Japan (thanks Tia!)… Tapi kali ini, aku ingin mengulas tentang facial wash-nya niiiih…. Mau tau gimana? Yuukkk scroll ke bawah…!
Hello, back again here. I am still sharing about Cherrybelle Cosmetics from Cow Style that I got from Kawaii Beauty Japan. But this time, I share you about the facial wash… Cmon, scroll down to know more!!

Cherrybelle Cosmetics Facial Foam Banner

What is it: Cherrybelle Cosmetics Facial Foam by Cowstyle

Product Claim: Busa melimpah yang bekerja mengangkat komedo dan sel kulit mati , cerah dan lembut terawat. Rich of bubbles that work against comedos and dead skin cells, brightens and smoothens your face.

Isi/Content: 120gr dengan harga/price: Rp. 72,000

Dapat di beli di / Where to buy: DISCTARRA

Cherrybelle Cosmetics Facial Foam Ingredients
Cherrybelle Cosmetics Facial Foam Ingredients

Komposisi/Ingredients: Water, Pottasium Myristate, Glycerin, Stearic Acid, Pottasium Laurate, Myristic Acid, Behenic Acid, Quaternium-18 Hectocrite, Pottasim Methyl Cocoyl Taurate, Hydrolyzed Casein, Hydroysed Albumen, Stearamine Oxyde, Citric Acid, Fragrance, Dimethicone Copolyol, Titanium Doxide, Methylparaben, Propylparaben.

~ MY REVIEW ~

Packaging: Berbentuk tube dengan isi 120gr itu tergolong banyak banget buatku. Untuk ukuran normal sebesar 100gr saja, sebotol/setube facial wash bisa habis dalam 2-3 bulan kalau aku pakai sendiri dengan frekwensi pemakaian sehari 2 kali. Dengan harga kurang dari Rp100,000 ini termasuk produk dengan harga terjangkau.
120gr with tube bottle is pretty much economical, since, for me, a 100gr of facial foam will last almost 3 months for twice a day usage in every single day. Also, with the price less than Rp,100,000 (around US$8-9) it is surely a nice bargain for you all!

Cherrybelle Cosmetics Facial Foam Tube
Cherrybelle Cosmetics Facial Foam Tube

Dari texture sendiri berwarna putih mutiara dengan konsistensi yang cukup pekat, maka hanya dibutuhkan sebesar biji jagung deh kira-kira untuk sekali pemakaian. Busanya, melimpah banget! Enak dan lembut, ga bikin kering di aku sih. Setelah pemakaian, juga kulit aku biasa aja, tidak menunjukkan adanya penampakan iritasi.
The texture itself is pretty thick with pearly white color. You only need a pea size amount (or a little tiny bit more) to use it for the whole face. The bubble? RICH! It’s so soft and nice. My face has not been showing any appearance of irritation or dryness which means good for me.

Cherrybelle Cosmetics Facial Foam Texture
Cherrybelle Cosmetics Facial Foam Texture

Kalau untuk wanginya sendiri sih ga begitu kuat. Ini salah satu yang aku suka dari sebuah sabun pembersih muka, juga Cherrybelle Cosmetics facial foam. Entah ya, kadang aku suka merasa pusing sendiri kalau ternyata produk yang aku pakai itu menebarkan harum yang semerbak.Hehehe, dasar hidung sensitif! Dan untuk facial foam ini, wanginya berupa bunga-bungaan dan ada sedikit unsur wangi susu. Hampir mirip dengan liquid soap-nya yang aku bahas di sini.
For the fragrance itself, it has a not too much scent. YAY! I always have a problem in facing facial product with overly-attached scent. I don’t know, but I feel that my head turning around and my nose is a bit sensitive to facial product scent. So, I prefer to choose a fragrance free produk. But, for this Cherrybelle Cosmetics facial foam, there’s no problem since my nose still can tolerate the fragrance level. The scent of this is similar to the liquid soap but in very very softer level with a floral thingy with a bit of milky scent.

Cherrybelle Cosmetics Facial Foam Bubbles
Cherrybelle Cosmetics Facial Foam Bubbles

Untuk efek mencerahkannya aku belum lihat, karena aku sendiri baru sekitar seminggu ini mencobanya. Tapi aku sebetulnya sih tidak terlalu berharap efek pencerah dari sebuah produk karena itu bukan achievement aku dalam menggunakan produk sejenis ini. Overall, ini produk yang cukup bisa kamu coba. Atau malah di antara kamu ada yang sudah mencobanya? Jangan lupa share di kolom komen ya….
I haven’t been noticing any brightening effect from using this product. Even so, it’s not my achievement of using this kind of product. If I want to brighten my skin, I prefer to see my dermatologist instead. But, this product is a good deal.. Especially for the one who seeks economical product like me. ~Teehee.. Overall, it’s a nice product you should try.. Have any of you tried it? Share in the comment!

COW STYLE LOGO

COW STYLE FROM COW BRAND

FACEBOOK | WEBSITE | TWITTER

 

This product has been sent/given/endorsed by KAWAII BEAUTY JAPAN. Please also visit and like KAWAII BEAUTY JAPAN social media:

KAWAII BEAUTY JAPAN

FACEBOOK | WEBSITE | TWITTER

XOXO~~

Leave a Reply