[REVIEW] Naive Cleansing Oil by Kracie

posted in: Uncategorized | 0

Beberapa dari kalian pastinya sudah tahu ya kalau beberapa waktu lalu aku mendapatkan beauty hampers dari Kawaii Beauty Japan… Nah sekarang aku ingin berbagi kepada kalian soal review dari produk-produknya. Salah satunya adalah Naive Cleansing Oil yang aku sukai ini.//
Many of you must have read my post here about Kracie beauty hampers from Kawaii Beauty Japan. In this post, I share you about the Naive Cleansing Oil and my love about it.

Naive Cleansing Oil by Kracie
Naive Cleansing Oil by Kracie

Jadi ketika pertama kali aku menerima produknya, aku agak sedikit skeptis dengan hasilnya. Soalnya selain aku memang tidak membiasakan diri dengan membersihkan make up pakai cleansing oil, aku juga punya pengalaman ga enak karena rata-rata cleansing oil yang sudah aku coba selalu meninggalkan kesan lengket di aku setelah dibilas.//
So when at the first I received this product, I was a little bit skeptical of the result. You know that I am not a cleansing oil person as my face is the combination of dry and oily. So when hearing the “oil” word, it is automatically turning me down.

Naive Cleansing Oil pump seal
Naive Cleansing Oil pump seal

Tapi ternyata aku salah, Naive cleansing oil ini lebih baik dari lainnya yang pernah aku coba. Dan ketika coba si Naive ini, eh kok enak ya? Hehehe, yauda yuuk kita cuss untuk full reviewnya.//
But I was wrong. Kracie Cleansing Oil may be the better one. I remember that I have tried some brands of cleansing oil, and when I have tried this one, I know that I like it. Read on my full review below.

Naive Cleansing Oil by Kracie back
Naive Cleansing Oil by Kracie back

Product: Naive Cleansing Oil

Product Claim: Membersihkan wajah dari alas bedak, make up dan maskara dengan praktis dan cepat, namun kelembaban kulit tetap terjaga. Mengandung minyak biji bunga Matahari dan minyak Zaitun berfungsi menjaga kelembaban kulit. // Cleanse the face from make up application; from foundation to mascara; efficiently and effectively, and keeping the skin’s moisture. Contains the sun flower seed oil and olive oil as the agents to protect the skin.

Ingredients: Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Ethylhexyl Palmitate, Peg-20 Glyceryl Triisostearate, Cethyl Ethylhexanoate, Sorbeth-30 Tetraisostearate, Peg-8 Glyceryl Isostearate, Water, Helianthus Anuus (sunflower) seed oil, Olea Europaea (Olive) fruit oil, Tocopherol.

Origin Country: Japan (Imported and Distributed by PT. Hoyu Indonesia)

Content: 250ml

Price: around Rp120,000 (around US$ 10).

MY REVIEW

Dengan isi 250ml, tentu saja cleansing oil ini bisa menjadi pilihan hemat buat kamu. Kamu juga hanya perlu kira-kira 4x pompa untuk bisa membersihkan seluruh wajahmu. Menurut aku, cleansing oil ini memiliki wewangian yang tidak mengganggu, sehingga aku masih merasa aman aja. Yang jelas, tingkat kekuatan membersihkannya tuh oke banget lho. Karena betul-betul bisa mengangkat waterproof mascara aku.//
With the content of 250ml, this cleansing oil it surely a great bargain. Especially for you, budget beauty! You only need approx. 4 pumps for each use to get the whole of your face clean. The smell is not really annoying which is good and the cleansing power is surely serious. It can clean my waterproof mascara.

Mungkin hal yang masih sedikit kagok buat aku sih ya cara ngebersihin make up mata. Karena kan di botolnya sendiri pun hanya ditulis “usapkan ke wajah” jadi aku masih agak awkward gitu, ini maksudnya pakai jari tangan atau kapas? Soalnya kan aku sendiri hampir ga pernah pakai cleansing oil untuk membersihkan wajah sedangkan kalau pakai kapas, pasti bakal boros banget. Pernah coba, tuh rasanya ga enak gitu buat bersihin maskara pakai jari. Rasanya takut masuk ke dalam mata itu cleansing oilnya. Hahaha, tapi abis itu selanjutnya pakai kapas yang sudah dibasahi oleh cleansing oil ini sih. Cuma lebih berhati-hati aja jangan sampai masuk mata. Emang gak perih sih, tapi sedikit mengganggu penglihatan pada saat itu aja.//
The thing that still awkwards me most is about how the way I clean my eye make up using this. Since there’s no detail direction of cleaning eyeshadows and mascara applications, at first I use the whole of my fingers to off that beauty stuff on my eyes. I don’t really like it, the sensation and the feel that I got. Because usually, I clean my eyes with the eye make up remover applied on the cotton pad. But, then finally, I can find a way the same way as I do when removing my eye make up with my usual eye make up remover. Just one thing, be careful so it wouldn’t slip inside your eyes ot it will annoy your eye sight for a moment.

Berikut ini adalah gambar make up removing test:

Make Up Removing Test : make up products applied
Make Up Removing Test : make up products applied
Make Up Removing Test: after being rubbed with Naive Cleansing Oil
Make Up Removing Test: after being rubbed with Naive Cleansing Oil
Make Up Removing Test 3
Make Up Removing Test 3

Hal yang aku suka dari cleansing oil ini adalah ketika kamu sudah selesai membersihkan muka dengan ini, kamu hanya perlu bilas muka kamu dengan air biasa saja. Ga perlu pakai facial wash lagi, tapi kalau kamu mau, silahkan aja bilas dengan facial wash. Karena apa? Karena sebetulnya Naive Cleansing Oil ini tidak meninggalkan lapisan tipis sisa minyaknya. Jadi bener-bener sudah luruh hanya dengan air saja.//
The nice thing was, after using this cleansing oil, you have to clean the oil residue by washing you face. But, even I only wash it with water (not with facial wash which sometimes I use), the cleansing oil rips off easily without leaving a thin layer of oil residue or make you feel so sticky and unclean.

Dari hasil tes di atas, terlihat bahwa Naive Cleansing Oil ini bisa menghapus maskara dan eyeliener yang waterproof. Namun sayangnya, liptint aku memang agak susah dihilangkan hanya dengan menggunakan Naive Cleansing Oil ini. Menurut aku, ada baiknya bersihkan dahulu dengan eye and lip make up remover.//
After the make up removing test above, it showed that my liptint was the one which was hard to be removed. It easily removed my waterproof eyeliner and mascara. So, I may say that before you cleanse your face with Naive Cleansing Oil, make sure that you remove this kind of the lip product with lips product remover.

Pro:

–          Affordable beauty stuff
–          Easily found at the nearest drugstore (Watson, Guardian)
–          Practical
–          Efficient
–          Effective
–          Clean feeling
–          No thin layer residue left
–          Tolerable scent

Cons:
–          Bulky packaging
–          Not travel friendly
–          Pump seal is potentially lost if you’re not a tidy person (like me).. Hehe.

Rank: 4/5

Repurchase: Yes, after long contemplation since I prefer my milk cleansing all the way. 😀

Me and Naive Cleansing Oil by Kracie
Me and Naive Cleansing Oil by Kracie

Leave a Reply