[MOTD] Turquoise Semi-Dramatic Eyes

posted in: Uncategorized | 1

Hello August!

Post kali ini aku akan berbagi buah dari keisengan yang aku lakukan ke teman aku.

It was very random that we suddenly jumped into a conversation about make up on Instagram DM. Then we finally catched up and walaaaa, here we were…

My friend, Intan, was someone who really doesn’t play with colors. She loves make up, but she lacks of experiments. LOL! So I made her like this.

Image and video hosting by TinyPic

Waktu dia bilang “terserah lo deh mau ngapain gw,” gw langsung berpikir hijau. Hahaha. Simply because it is summer? Or else, I just have a brand new eyeshadow palette that I have never tried before.

Kulitnya Intan is waaayyy so much better than mine. Indeed, she has redness and some little bumps on her skin but it didn’t matter because the foundation would counteract it, as well as the concealers. I chose the full coverage foundation because I thought it would gonna be easier and cut the time work.

Image and video hosting by TinyPic

Waktu masih aplikasiin make up base, gw masih kepikiran gw mau bikinin make up apa ya dengan warna hijau ini? Sampe akhirnya gw kerjain mata-nya juga gw masih ga kepikiran mau bikin yang seperti apa. LOL. So, I let my hands worked by themselves and it turned out to be semi dramatic in my opinion because I wanted to make the green pop out color.

Image and video hosting by TinyPic

Satu lagi, gw tau sih dia merasa mukanya bulat. Tapi gw tetep keukeuh mau bikin light contour instead of the heavy one. Soalnya gw emang bener-bener mau fokusin di mata dia aja. After all, there’s nothing like “right” or “wrong” in doing make up, because make up is what works on you.

The thing when working on her make up was I love her eyes. She got symmetrical almond shape eyes which are very perfect for every single eye make up would do.

Kesulitannya make up in Intan tuh mungkin di alis yak?! Soalnya itu alisnya dia tipis dan rambut alisnya itu bener-bener halus. Ga kayak gw, walopun alisnya tipis karena rambut alis jarang-jarang, tapi rambut alis gw helaiannya tebal dan hitam banget. Jadi ya, untuk ngerjain alisnya, gw gambar ulang.

Baiklah, ini dia hasil sebelum dan sesudah gw make up in Intan. Perlu dicatet, kalau gw ga punya dasar secara formal dalam hal make up. Semua gw lakuin berdasar trial dan error juga hasil banyak banget nonton video tutorial dandan. Hehehe. Semoga kalian juga suka sama hasil make up gw.

Last but not least, produk make up apa aja yg gw pakein ke modelnya akan gw tulis di paling akhir ya. See you!

Image and video hosting by TinyPic

~ Products used ~

Make Up Base:

  1. Olay Regenerist Serum
  2. L’oreal Revitalift day cream
  3. NYX Full Coverage concealer “Orange Corrector”
  4. Coverderm Classic foundation no. 3A
  5. Oriflame The One Illuskin concealer “Light”
  6. ELF cream bronzer and blush
  7. Revlon moisturizing loose powder
  8. Zoya blotting powder (for under eye)
  9. Estee Lauder Invisible powder make up (for the rest of the face)

Decorative Products:

  1. Pixy contouring
  2. Coastal Scents step 1 eye primer
  3. Make Over trivia eyeshadow “Magical Fairy Tale”
  4. Lorac Pro 2 Palette “black” (for outer corner of the eyes)
  5. Make Over pencil liner “Black Jack”
  6. Make Over pencil liner “Navy Blue”
  7. Make Over waterproof mascara
  8. Blink Charm false lashes “Sweet Classic no.5”
  9. NYX eyebrow gel “Chocolate”
  10. Zoya Lip Paint “Cream Tint”

Leave a Reply