August 2014 Haul – Multi Products + DUPES ALERT!

posted in: Uncategorized | 32

Hello Dear!! How are you???

Now I am gonna show you what did I buy in the whole August.. Yaayy… It’s August Haul.. Still, not as crazy as it may looked but I will happily share to you.. Check them out, ladies…!

Haiii semuaaa apakabarnya?

Kali ini aku akan menunjukan hasil belanjaanku selama bulan Agustus! Tapi, ini ga seperti kelihatannya kok.. Sungguh! Ini uda direm-rem banget lho! Hehehe… Yuk kita berguling-guling ke bawah buat ngelanjutin… 😀

All Forces Joint
All Forces Joint

First show comes from hair products.. You know what, I was sooooo freaking curious about what dry shampoo was. Considering of my long hair, there’ll be some time that I feel like I don’t wanna take a hair wash. Well that can be caused by many reasons as I’m in hurry or I just feel like I’ll be fine if I don’t take one. Hehehe. And seeing this brand from Oriflame has the dry shampoo from their newest line, Hair X, so I gave it a go..

Bagian pertama dari produk rambut ni… Tau ga sih, aku tu sebenernya pengeeeeen banget nyobain yang namanya sampo kering aka dry shampoo. Aku tu sebenernya punya rambut panjang, jadi kadang suka males banget buat keramas. Hehehe, ga kok, ga jorok tp paling yang biasanya 2 hari sekali trus jadi 3 hari sekali. Soalnya sekarang kan cuaca lagi panas bangettt!!! Kalo kelamaan ga keramasnya bisa gatel dan ketombean! Icchh…! Kebetulan Agustus ini Oriflame ngeluarin produk baru dari lini produk rambut mereka, Hair X, jadi aku pengen coba deh..

Hair X Pure Balance Dry Shampoo for Oily Hair (price)

Hair Section - Oriflame Hair X Dry Shampoo
Hair Section – Oriflame Hair X Dry Shampoo

Second show comes from nail things.. Yess, I basically love my nails done because for me, the second thing people will notice you after your face is your nails. Haha. Usually, I’d like to buy these kind of things from Oriflame since as for me, this brand has the easiest access to be reached. I know some of other cosmetics brands maybe have similar products but if one time I feel like I need them, I have to go through some pre-order ways and it will take time to get my hand on it. Since Oriflame discontinued these kind of products, lucky me (or lucky Essence) Europe cosmetics brand “Essence” has come to Indonesia so I can get my hand on their products easily (although as far as I know, Essence only available in Bandung, West Java, Indonesia).

Lalu yang kedua, ini dari bagian kuku-kuku nih… Kalau untuk urusan kuku yang satu ini, aku uda suka banget sama Oriflame, karena di Indonesia (saat baru-baru Oriflame punya produk sejenis ini) cuma Oriflame yang ngeluarin produk macem ginian: French Manicure! Mungkin ada kali ya produk lain yang memang mengeluarkan hal serupa, tapi Oriflame aksesnya gampang banget.. Nah, berhubung Oriflame uda gak ngeluarin produk macem ginian lagi, terpaksa deh aku lari ke Essence!! Yay! Jujur aja aku ga tau loh kalo Essence punya produk untuk kuku-kukuan. Apalagi aku lebih suka french nails ketimbang pake kuteks warna-warni gitu. Walau setau aku Essence Cosmetics baru ada di Bandung, Jawa Barat, masih mendinglah daripada aku ikutan order lewat sistem PO gitu, soalnya suka ga sabaran nunggu euy.. Hehehe

Essence Studio Nails – Corrector Pen (pink)
Essence French Manicure and Pedicure Pen (white)

Nail Section - Essence Nail Manicure
Nail Section – Essence Nail Manicure

Third show is from face section. Yes, these are some various things about face. The most exciting one for me in here section is THAT NOW SIGMA F80 HAS A DUPE, A CHEAPER ONE! Well, a dupe here means that finally I can find a similar brush to the famous (and pricey) Sigma F80. I have been eyeing for this brush since forever but the price makes me think twice (or three or four or five times) always and I am not really possessed to get it. Haha. More over, since Sigma doesn’t lay down their hands on Indonesia’s market yet, so it’s a bit difficult for me to get it directly. Again, I have to do some pre-order ways and wait for certain time (mostly for a month) to get my hands on it. Well enough babbling, go get seeing these pics…

Kemudian di bagian ketiga ada dari area wajah nih. Nah, aku mau cerita sedikit karena pada area ini aku menemukan mainan baru lho.. Yap Masami Shouko Professional Flat High Definition Brush 08. Mau tau? Mau tau? Coba liat deh di gambar kedua setelah gambar di bawah ini, itu bentuknya miriiiiiiiiiiipppp banget sama Sigma F80!! Haha, sejujurnya, aku tuh emang ngincer banget Sigma F80 lhooo… Tapi berhubung harganya yang lumayan daripada lumanyun dan lagi-lagi harus menggunakan sistem PO di beberapa online shop yang menyediakan jasa itu, udah deh aku beralih aja ke Masami yang ini..

Masami Shouko Professional Flat High Definition Brush – 08 (Rp189,000)
Oriflame Aqua Rhytm Intense Hydration Youth Preserve SPF 15, (price)
Oriflame Perfect Fusion Foundation SPF 25 – Natural Beige, (price)
Bless Oil Free Eye Make Up Remover (Rp40,000)
Oriflame Sun Zone Face and Body Spray Kids SPF 25, (price)

Face Section part 1
Face Section part 1

Maybelline White Super Fresh Two Way Cake in Nude Beige (large case), Rp45,000
Maybelline White Super Fresh Two Way Cake in Honey Beige (small case), Rp30,000

Face Section part 2
Face Section part 2

Masami Shouko Profession Flat High Definition Face Brush 08

Face Section Part 3
Face Section Part 3

The next section, fourth one, comes from eyes department. Nothing special in here, but let me tell you one story that I was craving for any eyebrow products (other than gel/cream) for my brows. Long story short, I did kindda regret it to buy Revlon eyebrow pencil in “dark brown” since after using it on to my brows, the color seemed too red for me. It was not too cheap for a drugstore brow pencil, it costed +/- Rp75,000 but the quality was not too good. When sweating around, it came off of my brows and left my brows “naked”.. *disaster* 😀 It made me to come back to my origin brow making process by using ELF gel cream liner in Coffee..

Yak, ini dia area mata. Area mata tuh adalah bagian kedua favorit aku setelah bibir. Hihihihi.. Ga ada yang spesial sih cuman aku mau rada curhat kekecewaanku nih. Aku kan lagi pengen coba-coba produk buat alis mata selain bentuk krim atau gel, nah akhirnya aku memutuskan untuk membeli Revlon Eyebrow Pencil warna cokelat gelap. Eh ya kok pas uda dipake hasilnya malah terlalu merah gitu buat alisku. Hufftt… Uda gitu kalau lagi keringetan tuh lama-lama luntur lho,,, lebih parahnya lagi sampe ilang.. Parah! Hahaha.. Akhirnya aku balik lagi aja ke ritual asli kalau mau bikin alis yaitu menggunakan ELF gel cream liner warna Coffee..

Essence Gel Eyeliner Brush
Essence Stays No Matter What Waterproof Eyeliner Pen
Make Over Eyeliner Pencil in Navy Blue (Rp80,000)
Make Over Eyeliner Pencil in White Techno (Rp80,000)
Make Over Eyeliner Pencil in Glam Gold (Rp80,000)
NYX Le Chick Flick Waterproof Mascara
Maybelline Volum’Express Turbo Boost Waterproof Mascara (Rp69,000)
Revlon Eyebrow Pencil in Dark Brown (Rp75,000)
Silky Girl Eyebrow Pencil in Soft Black (Rp20,000)
Essence Mono Eyeshadow in Party All Night

Eyes Section
Eyes Section

Save the best for the last!! 😀

Now move on to the last section, the fifth. They are lippies. Hahaha, some of you may know that I personally looked for purple lips. I don’t know why but seems that I need something bolder, braver, and more different than my original personality and/or my comfort zone. Purple is somewhat a nice color to test on your guts. Aside from that, I’ve been putting my eyes to Lime Crime Velvetines in Wicked and Lime Crime Lipstick Glamour 101 and still don’t want to get busy with my bank account but searching for a local dupes. For these dupes, I have found three lipsticks similar to those “Wicked” and “Glamour 101”, by Viva Cosmetics, Make Over, and Oriflame. I’m a lipsticks junky!!

Nah yang terakhir niiiihh… Yang paling oke lah karena aku suka bangeeeetttt: LIPSTICK!!! Beberapa dari kamu mungkin uda tau ya kalau aku lagi cari lipstik warna ungu. Yes, warna UNGU! Pokoknya ga tau kenapa deh, warna ungu tuh pas banget buat diujicoba karena kurang lebih butuh keberanian lah buat pakainya. Jadi lipstik warna ungu tuh bener-bener deh di luar zona nyaman dan kepribadianku (dan hampir seluruh wanita kayaknya deh yaa.. Hihihi). Selain itu, aku juga lagi nyari lipstik warna merah tua atau maroon. Yah yang setara warnanya Lime Crime Velvetines yang Wicked atau Lime Crime Lipstick yang Glamour 101. Alih-alih bangkrut secara tu lipstik warnanya bukan termasuk yang bisa dipakai setiap hari, mending eike cari aja lah duplikatnya dari merk Indonesia. Akhirnya setelah cari sana-sini, nemulah dari Viva Cosmetics dan Make Over, plus ternyata Oriflame ada juga loh.. 😀

Make Over Lip Color Pencil (Rp85,000)
NYX Round Lipstick in Heredes
NYX Round Lipstick in Rose
NYX Round Lipstick in Mars
Bless Caring Lipstick in Plum Berry (Rp57,000)
Maybelline Color Show Lipstick in Plum Perfect (Rp30,000)
Oriflame Very Me Lip Addict in Violet Vibe (price)
Viva Queen Lipstick in 125
Make Over Creamy Lust Lipstick in Rhapsody Red (Rp69,000)
Oriflame Power Shine Satin Lipstick in Brown Sheen (price)
Essence LIpliner in 05 Soft Berry
NYX Lipliner Pencil in Coral
Oriflame Studio Artist Lipstick in Smoked Red (price)

Lips Section
Lips Section

NOTE: for the ones without price written, trust me, none of them is above Rp70,000 (around US$5-6) so I assume that they’re pretty much cheap, right? (oh yes, except that Le Chick Flick Mascara)…

So how about yours? Or do you want me to review and try one these products? Simply tell me in the comments below, I love chit-chats!

Catatan: buat gambar yang tak tercantum harganya, maap yah, lupa harganya berapa. Tapi percaya deh, ga ada satupun yang lebih dari Rp70,000! (Ya kecuali si Le Chick Flick yaa hehehe)

Trus gmn nih haul kalian Agustus kemarin? Bagi-bagi cerita donk di komen! Atau ada yang tertarik mau di review olehku? Kasih tau aja ya lewat komen. Thank you!

XOXO~

32 Responses

  1. Janice Min

    Really love these products very much. But the lipsticks more.. Planning to get one of these soon 😀

  2. Rin (@fuurindiary)

    Apa khabar dari Malaysia! ❤
    Fantastic haul post, I’m quite tempted to have a look around and see which are available over here! The Maybelline Super Fresh, I’ve eyeing for awhile mostly because their YouTube channel has been advertising with real-life bloggers demonstrating the product.

    Not that I’m bought over by adverts or anything, I just like how they seem to feature local bloggers. =3=

    Anyway, thanks so much for the great haul post! Hope to read more from you soon!

    xoxo Rin

    • revenian

      Kabar baik dari Indonesia.. 🙂
      Yes, Maybelline White Super Fresh actually is a bit tricky for me since the term “white” is really white on my face even I had bought the dark shade one. Maybe I’ll buy the darkest one to suit my skintone. I don’t know, but the thing that you should to take a note, choose the darker one than your skin tone. 😀

      • Rin (@fuurindiary)

        Yes yes, I get what you mean! My usual fix when it comes with too-light BB creams and the like is to mix it with a darker shade foundation or tinted moisturiser until I get my shade but it’s not as applicable with this product. I’ll be sure to test swatch on my jawline if I ever decide to buy it to make sure I’m getting the right shade. =)
        Lots of love and best of luck, my friend! ^^ <3

        • revenian

          Haha, perhaps this one is the most confusing product to my skin tone. Thank you dear,,, Health and wealth be with you. 🙂

  3. Paige Mckinnon

    I am curious about dry shampoo too! :3
    Maybe I should try it one day! C:

  4. sharonsree

    Whoa what a haul. I’m envious of the sheer number of lippies you’ve scored. And being an ‘eye’ person, am so loving the eyeliner’s you’ve got.

  5. Sara Price

    I love the NYX lipsticks. The NYX Round Lipstick in Rose looks like a great color. Have you tried it yet?

    Sara
    @thesarafrances

    • revenian

      No, I haven’t Sara. Because the color is sooo bold in my opinion. Frankly speaking, it’s freaking me out. Hahaha, bcs actually I random picked this one after Heredes & Mars. Well, you know, girls, sometimes regretting thing after they brought it home. LoL.

  6. voiceofrm

    Wow such a nice haul!! I love essence products.. They r affordable and good.. giglove.. <3

  7. Maria Clara Novita K

    haul nya banyak banget ya.. ngiri deh :p
    ooh ya oriflame udah ada dry shampoonya?
    wahhhh boleh lah ini di coba..

  8. Alpha Leonis

    Your haul is huge…. you definitely gonna have some fun using these…. GIgLove

  9. Khushboo

    Great haul dear. I am particularly interested in the review of Essence French Manicure and Pedicure Pen
    GIG 🙂

  10. Caity (@MoiContreLaVie)

    So many great products – Looks like you’re going to have a great time trying everything. Can’t wait to hear all about them! <3 GIGLove

  11. MollyMia

    i love all the nyx round lipsticks! so affordable for such awesome quality! i have the essence nail polish corrector pen as well, a very bad purchase. the tip is so hard it probably removed my screw up by scraping them off.
    giglove

  12. bellezakisses

    Looks like you got some great things!! I have a few Sigma brushes and really like them.

  13. Nella Beautifyiu

    great haul. aku baru nyobain dry shampoo lokal, dan oke banget loh hihi.

Leave a Reply